Julia Rosqvist

Julia RosqvistHeter: Julia Rosqvist.

Tecken: Lejon.

Barn: 2 buspojkar.

Citat: ”En lydig man är en lycklig man”.

Driver: Julia & co AB.

Som: Håller föreläsningar, utbildningar, företagsfrukostar/morgonsoffor m.m. Är ofta konferencier och moderator. Inspirerar och håller events.

Aktuellt: Kolla hennes kalender.

Mission: Sprida anti-jantelagen. Att få människor att sträcka på sig och våga basunera ut vad de är bra på.

Yttrar sig genom: Att på sin anti-jantebil, Volvo XC90, ha stripat foton på sig själv.

Exempel på föredrag hon håller: Skräddarsyr det mesta. Men ämnena omfattar ofta kroppsspråk, ledarskap (är utbildad inom militärens UGL-pedagogik), retorik, entreprenörskap och affärsrelationer.

På gång: Den senaste titeln på en av föreläsningarna, Gör en Julia, handlar om hennes egen väg till att lyckas men ger också handfasta råd till företag. Det kan till exempel handla om att inte bara sätta mål, utan också räkna in vilka resurser som krävs för att nå målen.

Även på gång framöver: En bok med titeln Gör en Julia. Under produktion.

Ville bli som liten: Rockstjärna. Vann en massa talangtävlingar. Men när Linda Bengtzing snodde skivkontraktet framför näsan på henne, tog karriären annan riktning.

Andra oväntade steg i karriären: Haft praktikplats på Dramaten och drömde om att bli skådis, har varit med i ett projekt där hon provat på att jobba som brandman i ett halvår samt arbetat som kroppsspråkscoach i TV 3.

Just nu: Driver Julia & co AB sedan fyra år tillbaka.

Största styrka: Att vara inspirerande samt all kunskap och erfarenhet hon fått efter att ha hållit i events och intervjuat en mängd namnkunniga personer inom näringslivet.

Ogillar: Tomma almanackor.

Dröm: Att få hålla i ett eget debattprogram på tv med viktiga ämnen som berör människor.

Intressen: Människor.

Viktigast just nu: Hälsa, karriär samt motarbeta härskartekniker.

Tänker alltid på: Att vara i nuet.

Prioriterar i företaget: Moral.

Har arbetat med såväl kungen, Fredrik Reinfeldt, Renata Chlumska, Amelia Adamo, Yngve Bergqvist, Ola Skinnarmo, Michael Treshcow, Jens Spendrup, Fredrik och Teo Härén, Steffo Törnqvist, David Batra, Ernst Kirchsteiger, Martin Timell mfl.

Julia vet genom retoriken att en föreläsnings värsta fiende är tristessen. Så Julia håller alltid tempot uppe!